Marsut??

Nykyään löytyy tietoa yllin kyllin netit täynnä. Aina kaikkea ei kannata kuitenkaan pitää oikeana ratkaisuna marsuille. Esim. supermarsuleffan marsun juoksupyörä..eiii marsut ei käytä eikä niitä todellakaan sellaiseen saa laittaa. Ja elokuvaan palaten marsu ei todellakaan ole yksieläjä. Nykyään tiedetään enemmän marsuista ja on todettu näiden lemmikkien todella tarvitsevan juttukaveria. Eli otathan aina huomioon, että marsuja ostetaan vähintään kaksi. Myöskään naaras+uros ei käy, joten hankithan samaa sukupuolta olevat kuikut. Aina kannattaa kyseenalaistaa tietoa ja kysyä vaikka useammalta esim.kasvattajalta. 

Marsujen hankintahinta on pieni siihen jos eläimet sairastuu ja eläinlääkäriin täytyy suunnistaa. Eli muistathan perustaa vaikka marsuille oman tilin jonne kk laitat hieman jemmaan, niin sillon on varaa lähteä tiukemmassakin tilanteessa hoidattamaan marsu. Jotta marsut pysyvät terveinä on syytä satsata hyvään pellettiin, altro jne..ja todella tärkeää on hyvälaatuinen homeeton heinä. Näillä pääsee pitkälle :) Kannattaa kysyä myös kasvattajilta vinkkejä minne marsut kannattaa hoitoon viedä. Valitettavasti monikaan eläinlääkäri ei tiedä juuri marsujen hoidosta. Marsut kun ovat eksoottisia eläimiä.

Mikä tärkein olethan/tte harkinneet hankintaa? Lapselle jos marsut tulee, miten sitten kun murrosikä alkaa ja marsut ei ehken enää kiinnosta? Oletteko vanhempina valmiita hoitamaan marsuja kunnes innostus taas löytyy? Nämä kuikkupallerothan voivat elää 4-7 vuotiaiksi. Kannattaa aina miettiä ja pohtia myös tätä. Vastuu tietenkin aina vanhemmalla, vaikka lapsi hoitaisikin marsut. Kysellä ja tarkistaa, että kaikki kunnossa. Marsujen hankinta lapselle/nuorelle voi olla myös linkki löytää uusia ystäviä ja harrastuksia marsujen parissa. Tämä jos mikä on parasta puhaa lapsille yhdessä jutella marsuista. Vanhempina kannattaa kysellä löytyykö omalta paikkakunnalta tai läheltä harrastajia sekä rohkaista omaa lasta mukaan. Marsujen ei tarvitse olla rotumarsuja, kunhan on marsut :D

Jos allergia mietityttää tai onko marsut millaisia lemmikkeinä minulta voit kysellä aina löytyisikö marsut häkkeineen allergia/hoitokokeiluun.