Ninnin Kuikku Blogi
 

Moikka! Elikkäs, olen Ninni-Maria Rantala (kutsutaan ihan vain Ninniksi). Olen 16v. ja asustelen perheeni kanssa täällä Pyhäjoilla. Minulla on itselläni marsuja tällä hetkellä kaksi naarasta, Peppi ja Kerttu. Marsukokemusta minulla on 7 vuotta, mutta aina sitä vaan oppii uutta. Äidilläni on myös marsuja koska hän kasvattaa marsuja nimellä HugAlan.


Blogin tavoitteet

Pyrin kertomaan näissä postauksissa kaikenlaisesta marsuihin liittyvästä ja omia kokemuksia. Saatan myös tehdä esimerkiksi rasvarauhasen pesusta kunnon ohje blogi postauksen. Näytteelyihin liittyviä postauksia on myös tulossa.


Minun marsuni

Kerttu & Peppi <3

Almond's Vanilla Sparkleberry  "Kerttu"

Syntymäaika: 16.12.2018

Sukupuoli: naaras

Rotu ja väri: Self, DEW (Dark eyed white)

Kasvattaja: Lea Rahtu-Korpela


HugAlan Super Peppi  "Peppi"

Syntymäaika: 02.03.2018

Sukupuoli: naaras

Rotu ja väri: Risteytys skinnykantaja (Lakeland), white

Kasvattaja: Katja Orajärvi-Kotikangas

Kesän porkkanasatoa

Viime kesänä kavatimme marsuille itse ulkona porkkanaa, persiljaa ja salaattia. Kyllä marsut tykkää! Pokkanaa yhä jäljellä.

Marsunäyttelyt ovat mahtavia!

13.10.2019 sunnuntai

Moikka taas! Tässä postauksessa ajattelin kirjoittaa marsunäyttelyistä. Sekä myöskin sileäkarvaisen trimmauksesta on kuvia (siinä olen parempi kuin karkeiden trimmaamisessa :D) ja ojeistusta. Eiköhän vaan aloiteta. : )

Aloitimme marsunäyttelyissä käynnin muistaakseni vuonna 2012. Siihen jäi heti kyllä koukkuun. Ihana kun saa viettää aikaa ystävien ja marsujen parissa. <3

Näyttelyissähän siis voi olla kaksi luokkaa, ulkomuotoluokka ja pet-luokka. Me aloitimme pet-luokassa käymisellä sillä siittä oli helpompi aloittaa, kun sai paljon uusia vinkkejä mitä pitää tehdä ja mitä parantaa marsun laittamisessa näyttelyyn. Itse tykkään yhä viedä marsuja myös pet-luokkaan! 

Muutaman vuoden sisään aloitimme käydä myös ulkomuotoluokissa joihin pääsevät vain rotu marsut. Olemme käyneet näyttelyissä ympäri Suomea ja myös ulkomailla kuten Ruotsissa, Prahassa ja Lontoossa.  Tosin Lontoossa ihan vain katsomassa, vaikka tulihan sieltä muutama marsu mukanamme Suomeen.

Sileäkarvaisen trimmausta

Trimmaamatonta turkkia
Trimmaamatonta turkkia
Trimmattua turkkia
Trimmattua turkkia
Trimmausveitsi jolla trimmaan
Trimmausveitsi jolla trimmaan

Eli siis trimmaan marsun trimmausveitsellä jonka olen hankkinut Peten Koiratarvikkeesta. Nyppäisen karvan veitsen avulla nopealla nykäisyllä ja pidän samalla trimmattavaa karvaa sormien välissä. Karvan nykäisyn pitää olla tarpeeksi nopea ettei marsuasta tunnu inhottavalta. 

Turkin trimmaus on minun mielestä hyvä tehdä vaikka ei olisi näyttelyitä sillä se keventää turkkia sekä hilse pääsee puskemaan pois ja iho saa "hengittää". Itse trimmaan jopa pet-luokkaan ainakin vähän, koska silloin turkki palautuu paremmin.


Kerttu oli tänä iltana trimmattavana, ensi viikonloppuna on Ruotsin näyttelyt jonne ollaan menossa. ;)

Orrbyn, Kuopion ja Oulun Grand Gala näyttelyt

24.11.2019 sunnuntai

Moikka kaikille pitkästä aikaa! Nyt ajattelin päivittää tänne marsu näyttely juttuja ja kuvia :). On ollut monet näyttely viikonloput putkeen. 

 Äidin FI JMVA FI & S MVA FI M-MVA HugAlan Queen AnnaCaroliina oli molemmissa ulkomuotoluokissa Ruotsista Orrbyssa Bis 1 !

Minulla oli Ruotsissa Kerttu mukana joka pärjäsi myös hyvin. Kerttu sai toiselta tuomarilta sertin ja molemmista pet-luokista Guldpet tarrat joita oli jo ennestään yksi joten Kerttu valioitu Guldpetiksi. Myöhemmin Kerttu valioitui vielä Suomen ja Ruotsin muotovalioksi!

Orrbyn palkintopöytä Ruotsissa.
Orrbyn palkintopöytä Ruotsissa.
Minä ja Kerttu odottamassa vuoroa.
Minä ja Kerttu odottamassa vuoroa.
Kuopion näyttelyiden Bis. pöytä.
Kuopion näyttelyiden Bis. pöytä.

  Oulun GG näyttelyt    

Valioluokka ulkomuodossa GG:sä.
Valioluokka ulkomuodossa GG:sä.
Photo: Vladyslav Myrnyi
Photo: Vladyslav Myrnyi

Näyttely vuosi huipentui Grand Galaan, vuoden viimeiseen näyttelyyn! Kiitos kaikille mahtavasta näyttely vuodesta. Ensi vuonna nähdään taas näyttelyiden parissa uudelleen.