Marsun kasvatus & myynti

Marsun kasvatus & myynti


HugAlan teddy marsut


Marsujen kasvatusta rakkaudella kuikkuihin.

Unohtamatta luonteen tärkeyttä ja käsiteltävyyttä!

Marsujen kasvatustilat on myös valvovaeläinlääkäri käynyt tarkistamassa toimiviksi sekä eläintenpidosta on tehty ilmoitus aluehallinto virastolle sekä Pyhäjoen kuntaan. Tilat tullaan tarkastamaan valvovaneläinlääkärin toimesta 1-3 v välein. 

Vapaana olevat poikaset! 

HOX, poikasten kuljetuksessa en nyt valitettavasti voi auttaa. Max. Oulun alueelle. Pääsääntöisesti toivon, että uusi koti kävisi tutustumassa marsujen tiloihin ja uusiin tuleviin perheenjäseniin

Sertifioitu kasvattaja tittelin saa, kun tekee ilmoituksen laajamittaisesta eläintenpidosta Avi:lle. Marsula on siis valvontaeläinlääkärin tarkistuksen piirissä. Mielestäni tämä on eläinten etu, mutta myös kasvattajan sekä ostajan. Meillä pääset myös näkemään eläintentilat ! 

Hankkimalla rekisteröidyn poikasen tuet vastuullista marsun kasvatusta

https://rekisteri.marsuyhdistys.net/Haku-ja-ohjeet.html

Laitathan sähköpostia,

soitat ja tule tutustumaan sovitusti ! 

Poikasia en myy joululahjoiksi enkä syntymäpäivälahjoiksi. Marsut eivät ole myöskään hyvä yllätys lapselle/nuorelle. Toivon, että perheeseen johon hankitaan marsuja hankintaa on pohdittu hyvin ja perusteellisesti kaikkien perheessä asuvien kanssa.

Marsut ovat eläviä olentoja, ei lahjapaketteja

HugAlan marsut

Perustin 2.1.2020 toiminimen HugAlan Marsut. Marsusta otan aina varausmaksun. Vasta varausmaksun (20€) kuitin saadessani on marsu varattu. Varausmaksu vähennetään marsun myyntihinnasta. Maksua ei palauteta jos marsun hankinta peruttaisiin. Tämän vuoksi toivon, että hankinta on oikeasti mietitty ja harkittu. Varausmaksu palautetaan vain jos varattu marsu sairastuisi / menehtyisi. Jokaisesta marsusta teen myös kauppakirjan, jossa ostaja sitoutuu hoitamaan marsun/t ja huolehtimaan sairaan lemmikin eläinlääkäriin tarvittaessa. Pidäthän kiinni sovituista marsun haku ajoista! Marsujen tuonnista otan korvauksen, joka mietitään yhdessä, mutta n.10€-20€, riippuen matkasta ja tarviiko marsut esim.junaan lemmikkivaunupaikan. Ja tokikaan en lähde tällä hintaan vain marsuja tuomaan vaan kyseessä täytyy olla muuten esim.näyttelyreissu. 

Pääsääntöisesti marsu/t tulee noutaa sovittuna päivänä, luovutusikäisenä. Jos marsua ei noudeta viikon sisällä varaus peruuntuu.

Luethan huolella kotisivut, etenkin oletteko miettineet tarkkaan osion. En myy marsuja, ellei asiaa ole oikeasti mietitty ja harkittu. Marsut eivät ole jysijöistä niitä lyhytikäisiä ja se vaatii useamman vuoden sitoutumista, jopa 4-8v. Tutustumaan kannattaa tulla jos marsut ihan uusia tuttavuuksia. Ottaa vaikka allergiakokeilujaksolle marsut. Se on pienempi homma, kuin huomata sitten, ettei marsut olekkaan meidän perheen juttu tai tosiaan allergiaa ilmenee. Mietin tarkkaan kodit jokaiselle, toivon todellakin rehellisyyttä ostajalta kuin minäkin kasvattajana haluan toimia rehellisesti. Kuulumiset on plussaa :) Kamalinta on ollut huomata, että monesti vannotaan kyllä meillä hyvin pidetään ja loppuelämän koti. Nopein uusi kodinetsintä on ollut 2 kk jälkeen. Syynä, ei ole aikaa. Joten pysähtykää miettimään oikeasti onko marsut teidän perheen lemmikit?

- Marsut eivät ole ns.siistejä. Purua, karvaa ja heinää pölisee. Se että asunto pysyy siistinä marsujen muuton myötä tarkoittaa useamman kerran lakaisua päivässä marsujen aitauksen/häkin edestä.

-Marsut eivät ole äänettömiä. Nukkuvat pääosin öisin, mutta kyllä sieltä ääntä voi tulla kun mutustellaan heinää tai ajetaan kaveri vierestä pois.

- Marsuista saa mahtavat lemmikit, kun jaksaa vain hoitaa, panostaa ja ottaa marsut osaksi perheen arkea <3

Autan, niin paljon kuin aikani puitteissa kerkeän :), jos en heti vastaa pyrin siihen vuorokauden sisällä. Parhaiten minut saa kiinni sähköpostitse. Puhelimeen en monesti kerkeä vastaamaan arjen hektisyyden vuoksi.

Jos marsulla tai marsuilla ilmenisi jotain kahden viikon sisällä luovutuksesta, otathan viipymättä yhteyttä minuun. Marsut ovat lähtiessä tarkistettuja. Muista tarkkailla poikasten painoa esim.kerran viikossa. Paino tippuu aina hiukan uuteen kotiin muutettua, mutta pitäisi lähteä nousuun muutaman päivän sisään. Painon tarkkailu marsuilla on myös keino nähdä onko marsu sairastunut. Marsu piilottaa sairauden loppuun saakka, ruokahalu on se ensimmäinen joka monesti paljastaa sairauden. Silloin aina viipymättä eläinlääkäärin! Eli kerran viikossa punnitseminen on hyvä ottaa hoitorutiineihin.

Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat saada lisätietoja millainen marsu lemmikkinä on tai voit/te tulla sovittaessa tutustumaan marsuihin.

Allergiakokeilua kannattaa miettiä jos pienintäkään epäilystä allergiasta. Monesti ihmiset ovat pahiten allergisia juuri sille kuivaheinälle. Ilman sitä marsut eivät kuitenkaan pärjää, se kun on se pääravinto. Allergiaa heinälle kannattaa kokeilla ostamalla kaupasta pieni heinäpussi jyrsijäpuolelta ja aukaista se olohuoneen nurkkaan. Pian näet onko perheessä heinäallergiaa. Heinää voi myös pöyhiä ja käsitellä jotta näkee oireet tai oireettomuuden. Heinän pöly menee itsellänikin nenään ja aivastuttaa, mutta hengenahdistus tai muut oireet ei kuulu joukkoon, enkä tuolloin suosittele ainakaan heinän syöjä lemmikkejä. Tuolloin kannattaa miettiä vaikka gerbiileitä, jotka myös mukavia lemmikkeinä jos kasvattajalta hankkii hyvin kesytyettynä.

Allergiakokeilu 1 vk 25€ ja 2 vk 30€.

Kokoeiluun kuuluu marsut, häkki, purut, heinät ja pellettisekoitus mukaan koko ajalle. Tuoreruuat tulee allergiakokeilu paikan hankkia itse. Allergiakokeilu maksetaan marsuja haettaessa. Kokeilun ottaja hakee ja palauttaa marsut. Jos marsut sairastuisivat kokeilun aikana, tulee ottaa yhteyttä viipymättä kasvattajaan. Jos marsu vilustunut/sairastunut/tapaturma kokeilu paikka maksaa eläinlääkäri kulut tai marsun menehtyessä marsun hinnan. Toki kasvattaja vastaa eläinlääkäri kulusta jos marsu sairastuu esim.hengitystietulehdukseen heti kokeilun alkupäivinä.

Tällä hetkellä marsulassa asustavat marsut🤗  kuva albumissa jouluisissa tunnelmissa!