en-Marsun rasvarauhasen puhdistus

24/07/2023

Rasvarauhanen, mikä se on ? Pääsi omasta suustani aloitettuani pet näyttelyissä käynnit. Rasvarauhanen todella likainen, kuului pet- tuomarin arvio. Olin ehkä hiukan järkyttynyt, olenko laiminlyönyt niin pahasti marsujeni hoidon, että ihan likainen jokin paikka. Todella hienosti tuomari kertoi mikä on rasvarauhanen eli rasvis. Sieltähän se marsun oletetun hännän kohdalta löytyy, tunnistat rasvaisuudesta kun siihen näppisi löydät. No niinhän siellä oli, hyyh...pääsi suustani. Ohessa tietoa tästä tahma paikasta lisää....

Tietoa rasvarauhasesta tai hajurauhasesta

Marsun rasvarauhanen sijaitsee marsun takaosassa ja se erittää rasvaa, joillain enemmän ja joillakin vähemmän. Yleensä uroksilla tahmeaa rasvaa erittyy enemmän kuin naarailla. Rasva on tahmeaa likaa ja se pitää pestä välillä pois.

Mitä tarvitset kun peset rasvarauhasen?

-pehmeän hammasharjan

-vedenkestävän silmämeikin poistoaineen

-fairy

Miten peset rasvarauhasen?

Laita vedenkestävää silmämeikin poistoainetta likaiseen rasvarauhaseen vaikuttamaan noin 5.min. Kun lika on pehmennyt voi kynnellä enempiä likoja varovasti rapsuttaa pois, mutta varo ettei iho ärry tai tule haavoja sillä iho on herkkä. Kun aine on vaikuttanut ota pehmeä hammasharja ja kostuta vähän vedellä ja laita fairyä. Hiero varovasti hammasharjalla fairyn kera rasvarauhasta niin että lika irtoaa. Lopuksi huuhtele vedellä huolellisesti ja kuivaa!


Joskus rasvarauhanen voi olla niinkin likainen että tätä pitää toistaa eikä yksi kerta riitä. Jos rauhanen ärtyy tai on tahmea siihen voi laittaa talkkia vielä lopuksi.


Puhdas rasvis ei tunnu eikä näy